Privacy- en cookiebeleid

Essent en uw privacy

Essent is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar (ex) klanten, potentiële klanten en bezoekers van de website van essentieel belang is voor haar activiteiten. Persoonlijke gegevens van klanten en bezoekers worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Essent houdt zich daarbij aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en andere toepasselijke wet- en regelgeving.

Verantwoordelijke gegevensverwerking

De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is Essent N.V. Willemsplein 4 te Den Bosch. In overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens heeft Essent haar verschillende verwerkingen aangemeld bij de Toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen het College Bescherming Persoonsgegevens) gevestigd te Den Haag.

Doeleinden waarvoor persoonsgegevens worden verwerkt

  • Het accepteren en uitbrengen van een aanbod aan een bestaande of potentiële klant door Essent NV en/of haar groepsmaatschappijen, zoals Essent Retail Energie BV en Essent Energie Verkoop Nederland BV
  • Het uitvoeren van een overeenkomst met klanten, in het kader van het uitvoeren van overeenkomsten kan Essent uw persoonsgegevens verstrekken aan een derde die betrokken is bij de uitvoering van de overeenkomst, zoals de servicepartners van Essent
  • Wanneer u contact heeft met Essent om uw verzoek of vraag te behandelen en voor de verder genoemde doeleinden in deze privacyverklaring. Dit contact kan telefonisch zijn (waarbij gesprekken kunnen worden gemonitord voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden), per e-mail, via het contactformulier, via een link die is opgenomen in een door ons toegezonden e-mail of via een andere aan u aangeboden elektronische boodschap, via chatfunctie, webcare, enquêtes, prijsvragen of (panel)onderzoeken, (mobiele) websites inclusief apps, als u inlogt op uw account, u aanmeldt voor nieuwsbrieven of via social media
  • Het berekenen en innen van verschuldigde bedragen op basis van verbruik en bedragen die via de energienota voor derden worden geïnd
  • De uitvoering van crediteuren- en debiteurencontrole, zoals een creditcheck, en accountantscontrole
  • De behandeling van klachten, vragen, geschillen en deelname aan social media
  • Voor de ontwikkeling van producten en diensten en marktonderzoek
  • Om u te informeren over (nieuwe) producten en diensten door Essent, de groepsmaatschappijen van Essent, en de servicepartners van Essent. Rechtstreeks, maar ook bijvoorbeeld door campagnes via social media zoals Facebook, videokanalen zoals Youtube en/of zoekmachines zoals Google. Waarbij we rekening proberen te houden met voorkeuren op basis van aangeschafte of afgenomen producten of diensten en/of op basis van met uw toestemming vastgelegd gebruik van apps, mobiele websites of slimme meter en voorkeuren voor communicatiekanaal

Beveiliging en bewaartermijn

Essent gaat zorgvuldig om met de persoonsgegevens die u aan ons toevertrouwt. Zo zorgt Essent ervoor dat uw gegevens goed beveiligd zijn en hebben alleen geautoriseerde personen binnen Essent toegang tot uw gegevens. Essent bewaart de persoonsgegevens zolang als dat nodig is voor de doelen die hierboven zijn genoemd of om te voldoen aan wettelijke (bewaar)verplichtingen. Verder kunnen deze gegevens eventueel langer bewaard worden ten behoeve van statistische doeleinden.

E-mail

Uw e-mailadres kan door het onderdeel van Essent waaraan u het e-mailadres verstrekt heeft gebruikt worden voor het toesturen van noodzakelijke informatie over uw producten en diensten (Infomail) en/of voor nieuws, ontwikkelingen en aanbiedingen van (nieuwe) soortgelijke producten en diensten (Productmail). Daarnaast kunt u zich ook aanmelden voor het ontvangen van interessante aanbiedingen en acties van Essent en/of (service)partners van Essent (Actiemail) en/of nieuws en informatie over uiteenlopende onderwerpen (Nieuwsbrief). U kunt zich voor al deze e-mails afmelden door gebruik te maken van de afmeldlink in het toegezonden e-mailbericht of in Mijn Essent.

Recht van verzet

Indien u in het geheel geen prijs stelt op informatie over (nieuwe) producten of diensten, dan kunt u gebruik maken van ons afmeldformulier. Essent zal zo snel mogelijk na ontvangst van het formulier het gebruik van uw gegevens voor de doeleinden waartegen u zich verzet beëindigen.

Gebruik persoonsgegevens door derden

Essent laat geen gebruik van persoonsgegevens door derden toe voor commerciële, goede of ideële doeleinden.

Airmiles

Het Air Miles spaarprogramma is bedoeld om klantentrouw te bevorderen. U, als spaarder, en de deelnemende bedrijven hebben hier voordeel van. De deelnemende bedrijven kunt u, op basis van uw bestedingen en de door u opgegeven interessegebieden of andere verstrekte gegevens, onder strikte voorwaarden specifieke aanbiedingen doen.

Om de Air Miles aanbiedingen zo goed mogelijk op uw interesses en voorkeuren af te stemmen, worden de gegevens van het spaarprogramma beter benut. Hierbij staat het waarborgen van uw privacy en gegevens voor Air Miles en de deelnemende bedrijven centraal.

Air Miles en gegevensbeveiliging

Het Air Miles spaarprogramma draagt zorg voor goede beveiliging van uw persoonsgegevens. Om misbruik van uw gegevens te voorkomen verzoeken wij u nooit uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven, behalve wanneer u inlogt op www.airmiles.nl, https://airmiles.essent.nl of websites van Air Miles partners waar u uw Air Miles kunt inwisselen voor uitstapjes of cadeaus. Het komt voor dat spaarders door hackers per e-mail benaderd worden om Air Miles gegevens te wijzigen, waarbij het verzoek wordt gedaan persoonlijke gegevens (zoals gebruikersnaam en wachtwoord) per e-mail op te geven. Dit kan leiden tot misbruik van uw persoonsgegevens. Ook kunt u beter nooit uw Air Miles kaartnummer en uw geboortedatum dan wel postcode huisnummer gelijktijdig in een e-mail plaatsen. Let er op dat u altijd inlogt op een website waarbij in de browserbalk https://www... wordt getoond. Dit duidt op een beveiligde internetomgeving.

Uw gegevens

Al uw gegevens worden geregistreerd in het Air Miles gegevensbestand waartoe alleen de Air Miles organisatie toegang heeft en waarvan zij eigenaar is. Het doel van deze registratie is om u te laten deelnemen aan het spaarprogramma en om u speciale aanbiedingen te doen. Deze registratie en beheer van uw gegevens vinden plaats in overeenstemming met de geldende privacywetgeving en het Air Miles gegevensbestand is dan ook aangemeld bij het College bescherming persoonsgegevens (voorheen: de Registratiekamer) te Den Haag. De deelnemende bedrijven beschikken slechts over de kaartnummers en niet over de naam en adresgegevens van de kaarthouder uit het Air Miles bestand. Zij kunnen u dus niet rechtstreeks benaderen met aanbiedingen die gebaseerd zijn op het Air Miles gegevensbestand.

Bij Air Miles Klantenservice kunt u telefonisch saldo-informatie opvragen of een boeking verrichten. Vandaar dat de afdeling Klantenservice rechtstreeks is aangesloten op het databestand. Het is daarom wel noodzakelijk naast het kaartnummer ook ter controle over een aantal persoonsgegevens te beschikken. Blijft dit achterwege, dan verstrekt de Air Miles organisatie geen informatie en is ook een boeking onmogelijk.

Gegevensverstrekking aan derden

Zoals reeds genoemd, verstrekt de Air Miles organisatie geen gegevens aan derden. Echter, op grond van de wet is Air Miles wel verplicht om op verzoek aan overheidsinstanties (bijv. Justitie) gegevens te verstrekken in het kader van het opsporen van strafrechtelijke feiten. Air Miles dient te voldoen aan deze wettelijke plicht en hanteert hierbij interne richtlijnen die door Air Miles zijn opgesteld. Ook hierbij is het uitgangspunt dat Air Miles, ondanks deze wettelijke verplichting, uw privacy en gegevens willen blijven waarborgen.

Cookies worden niet gebruikt voor e-mail en telemarketingacties.

Cookies

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij uw bezoek aan een website naar uw computer wordt gestuurd. Zowel Air Miles shop als andere partijen kunnen cookies plaatsen.

Met behulp van de cookies kan er onder meer voor worden gezorgd dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren.

Er bestaan verschillende soorten cookies. De meeste browsers kunnen zodanig worden ingesteld dat cookies niet geaccepteerd worden, of dat u op de hoogte wordt gesteld, wanneer u een cookie ontvangt. Instructies met betrekking tot het aanpassen van de instellingen van de browser vindt u onder ‘ help’ in de toolbar van de meeste browsers. Hoewel u als bezoeker van de site de site nog steeds kunt bezoeken is het echter mogelijk dat als cookies niet worden geaccepteerd, bepaalde diensten of elementen van de site niet optimaal functioneren. Het niet accepteren van cookies beperkt het gebruik van onze site en diensten.

Waar worden cookies voor gebruikt?

Met behulp van cookies zorgt Airmiles.essent.nl er onder andere voor dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. We maken het surfen op onze website makkelijker voor u en gebruiken cookies om uw surfgedrag in kaart te brengen, te analyseren om zo producten en diensten beter op uw wensen en behoeften af te stemmen.

Er worden sessie- en permanente cookies geplaatst. Permanente cookies zorgen ervoor dat uw wachtwoord wordt onthouden wanneer u opnieuw Airmiles.essent.nl bezoekt. Sessie cookies zorgen ervoor dat wij kunnen zien en analyseren welke paginaonderdelen u hebt bezocht.

Welke cookies gebruikt Airmiles.essent.nl?

Airmiles.essent.nl gebruikt cookies voor onder andere:

  •     Het onthouden van cadeaus die u aan uw winkelmandje toevoegt tijdens het online shoppen
  •     Het onthouden van informatie die u invult tijdens het afronden van uw bestelling zodat u niet steeds al uw gegevens opnieuw dient in te voeren
  •     Het uitlezen van browserinstellingen om airmiles.essent.nl optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven
  •     Het opsporen van misbruik van airmiles.essent.nl en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  •     Het onthouden van uw inloggegevens zodat u deze niet steeds opnieuw hoeft in te vullen

Om de functionaliteit van airmiles.essent.nl te verbeteren analyseren we bezoekgedrag middels Google Analytics. Bekijk hier het privacy beleid van Google en van Google Analytics. Hiervoor plaatsen we tracking cookies. Deze data geven ons inzicht in bijvoorbeeld:

  •     De bezoekfrequentie van onze site
  •     Op welke pagina’s bezoekers de meeste tijd doorbrengen
  •     Welke producten het meest populair zijn
  •     Het analyseren van de volgorde van het bezoek van verschillende pagina’s
  •     Welke pagina’s slecht functioneren

Wij hebben Google wel toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Uw bezoekgedrag wordt bijvoorbeeld vanuit Analytics doorgestuurd naar Google Adwords en vervolgens weer gemeten in Analytics. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven.

Wat wordt er nog meer gemeten met de tracking cookies?

  • De conversie per bron van herkomst (social media, adwords of reclamecampagnes) wordt gemeten
  • Demografische gegevens worden gemeten in Google Analytics voor het effectief kunnen inzetten van campagnes

Aan de hand van deze gegevens proberen we de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Deze gegevens herleiden we niet naar personen.

Meer informatie over privacy en cookies?

Informatie over privacy kunt u vinden op de internetsites van het College Bescherming Persoonsgegevens en van het Ministerie van Justitie.

Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.